Csendes többség

Csendes többség

CSOK

2016. január 07. - Csendestobbseg111

Jelenet valahol az Operenciás tengeren túl. Éppen a Kistanács legfontosabb heti értekezletére gyülekeznek a résztvevők.

János: Árpád a kopók megint észrevettek a legutóbbi egzotikus utazásodon és felraktak az internetre. Lehetnél egy kicsit elővigyázatosabb és ha már limót rendelsz nem a saját nevedre foglalsz.

Árpád (leveti magát a bőrfotelbe és felrakja a lábait a vitrinre): Na bazdmeg Janikám majd pont tőled van szükségem tanácsra. Mesélj jól sikerült a legutóbbi vadászat és megint benne leszünk a hírekben vagy sikerült rávenni a sok töketlent, hogy ne posztoljanak rólad képeket.

János: Mi a faszom az a posztolás? Na mindegy, azt meséld el, mennyibe került levetetni a videót... (gúnyos röhögés a háttérből)

Árpád: Kussoljatok baszki, mert felrúglak, mint nyugdíjast a zebrán.

Hirtelen nyílik az ajtó, csend lesz, bevonul az első számú vezető néhány csinovnyik kíséretében.

Első számú vezető: Jónapot uraim, helyzetjelentést.

Csinovnyik 1: Minden a tervek szerint alakul, bár néhány kisebb kellemetlenség ért minket az utóbbi pár napban.

A figyelem elterelő manőver sikeresnek mondható és végre többnyire a CSOK-ról beszélnek. Sajnos az interneten néhány helyen kellemetlen észrevételeket tettek, de a vezető híradások arról számolnak be, hogy milyen pozitív hatásai lesznek az intézkedéseknek.

Árpád: Miféle észrevételekről hadoválsz itt?

Csinovnyik 1: Észrevételezték, hogy nincs meg a költségvetési fedezet és a rászorulók számára elérhetetlen a konstrukciók.

János: Milyen rászorulók? Akinek nincs munkája az annyit is ér, nehogy már az állam pénzén élősködők is kapjanak támogatást.

Árpád: Kedves János meséld már el, hol is dolgoztál pontosan a verseny szférában?

János: Árpád Árpád, tájékoztass kérlek minket pontosan melyik nullszaldós vállalkozásodba vagy éppen bejelentve?

Első számú vezető: Kérem uraim, legalább egymást hagyjuk békén. Ha már szóba jött, pontosan hogyan is képzeltétek a költségvetési egyenleg szinten tartását kivitelezni? Nyakunkon a paksi beruházás, hamarosan egy csomó pénzre lesz szükség az Olimpiához is és nem állnak túl fényesen a gazdasági számok.

Csinovnyik 1: Tisztelettel, ugyan látszólag könnyű pénznek tűnik a CSOK, de a nagyobb projektek számára minden építőipari kapacitást jó előre lekötöttünk, az engedélyek beszerzése és a banki finanszírozás csak a megbízható vállalkozóknak érhető el. Szörnyeteg Lajos ugyan meg tudná még finanszírozni a projekteket, de az apparátus számos újabb eljárást talált ki, amelyeken nem juthatnak át a projektjeik. A családi vállalkozások és kisebb cégek kb 2 éve nem találnak használható mesterembert vagy segédmunkást, mert a szomszédosországokban dolgoznak. Így még ha képesek lennének is megszervezni - nem lesznek képesek, hiszen néhány nagyon ügyes eljárásrendi változtatással ennek elébe mentünk – és finanszírozni, akkor is elhanyagolható számú befejezett projekt várható. Egyébként 2018-tól néhány nagyon kreatív változtatási javaslattal készülünk, így biztosan nem lesz gond.

Első számú vezető: Jól van, ez rendben lesz. János elegem van már abból, hogy ezek a nyavalyás felcserek, ápolók és tanárok uszítják az embereket, még a végén kimennek az utcára és elkezdenek beszélgetni egymással és ezt ugye nagyon nem akarjuk...

János: A helyzet kezelését elkezdtük. Nándi belengetett egy komolyabb létszámleépítést a közszférában, úgyhogy be fogják fogni a szájukat.

Csinovnyik 2: Szabad legyen megjegyeznek, hogy számos EU pénzből felújított új kórházi szárnyat be kellett már zárni, mert nincs ápoló és orvos. A hálátlanok 6-8 szoros fizetésért és 40-50 órás munkaidejű hetekért képesek voltak elköltözni. Ez problémás lehet, mert a rugalmatlan EU szabályok szerint fenntartási kötelezettség terhel minket.

Árpád: Ugyan mit akadékoskodik itt. Lehet hogy néhány szarházi strici elment, de a tanárok nem tudnak hová menni és ha kevesebb az orvos és az ápoló, legalább a nyugdíj költségek kicsit később szállnak el a csillagos égbe, addig mi már árkon bokron túl leszünk.

János: Arról nem is beszélve, hogy akinek van pénze, az már most a magán egészségügy irányába mozdul és ez üzletileg sem egy rossz nekünk.

Első számú vezető: Ne szarakodjunk emberek, változtassuk meg azokat a rohadt jogszabályokat elvégre mi hozzuk őket nem? Van még valami?

Csinovnyik 3: Sajnos az úszóügy nem áll a legjobban. Katinka köti az ebet a karóhoz és átláthatóbb működést szeretne. Gyárfás elég ügyesen kezeli a helyzetet, de valahogy azt érzem az embereknek szimpatikus ez a lány, elvégre mégiscsak elképesztők az eredményei.

Első számú vezető: Kényes ügy, jó lenne mielőbb lezárni, mielött szóba kerülnek a focisták is. Árpád mit javasolsz?

Árpád: Szívem szerint azt mondanám pusztuljon Gyárfás, de egyrészt rossz precedenst teremt, hogy ha egy vezetőnek el kell számolnia a rá bízott forrásokkal... Másrészt esetleg kinyitja a száját és sajnos elég sok kínos dolgot tud fecsegni a vén komcsi.

Első számú vezető: Na jó, hagyjuk egyelőre, tereljük el valamivel az emberek figyelmét, ha nincs más, akkor mára végeztünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://csendes-tobbseg.blog.hu/api/trackback/id/tr438250276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása