Csendes többség

Csendes többség

Negatívkodás és korrupció

„A korrupció az, amiből kihagynak” Hofi

2015. július 10. - Csendestobbseg111

befejezetlen.jpg

 

2015.07.10.

 

Mostanában olvastam a politikai marketing egyik legnagyobb alakjáról, hogy az emberek leginkább a negatív érzelmekre fogékonyak. Mivel nagyon felhúztam magam azon, hogy még csak egy fikázó kommentre sem méltatott senki, ezért gondoltam kipróbálom Finkelstein úr módszerét. Ennek jegyében csupa negatívumot fogok most összehordani. Ennek kapcsán hálás téma a korrupció.

Nos, a korrupcióval nem az a legnagyobb baj, hogy az adófizetők feleslegesen fizetik a sok pénzt és emiatt a nyugdíjasok kevés nyugdíjat, a betegek és rászorulók rosszabb ellátást kapnak, hanem az, hogy nagyon keveseknek jut belőle. Mármint a korrupcióból.

Valljuk be őszintén van abban valami bizsergető, hogy rossz fát tesz az ember a tűzre... Pláne ha eközben még jogtalan előnyhöz is jut. Nos, ki az, aki a mindenki által űzött össznépi sportunkat tönkretette? Persze, hogy nem a fociról van szó..., hanem a POLITIKUSOKRÓL.

Igen, olyan aljasak és szemérmetlenek, hogy teljesen kisajátítják maguknak az összes korrupciós lehetőséget. Nem sorolom a példákat, mert mindenki tud eleget. A lényeg az, hogy az egyszeri szavazónak túl nagy a lebukás veszélye és túl kicsi az elérhető haszon, emiatt nagyon nem éri meg korrumpálni senkit. Mivel az mégiscsak felháborító, hogy az egyszeri embernek szinte semmi lehetősége sincs a korrupcióra, miközben folyamatosan tolják az arcunkba a politikusok arcpirító pofátlansággal elkövetett korrupciós ügyeit, ezért egyetlen lehetőségünk maradt. Mégpedig a korrupció felszámolása!

Ezt csakis a magyarok két legjellemzőbb tulajdonságára alapozva tehetjük meg, az irigységre és a kárörvendésre.

Az elgondolás egyszerű, lehetetlenné kell tenni a politikusok számára is a korrupciót. Mit kell ehhez tenni? Megvalósítani az állami döntésekkel és működéssel kapcsolatos teljes körű átláthatóságot.

Ezt persze úgy lehetne megtenni, hogy a politikusok az átláthatóságot javító törvényeket hoznak és azt betartató embereket jelölnek ki a megfelelő helyekre. Nem vagyok teljesen ütődött és tisztában vagyok vele, hogy a politikusi pályát csakis a hatalomvágy és a korrupciót lehetősége teszi vonzóvá. Azzal is tisztában vagyok, hogy annak nulla az esélye, hogy valaki akkora hazugsággal áll elő, hogy felszámolja a korrupciót, és hatalomra kerülve tényleg felszámolja azt. Az is nyilvánvaló, hogy 25 év rutinját hazudozásban, hatalommal való visszaélésben és korrupcióban nem lehet behozni. Mégis elvben létezik egy módszer, amivel a dolog megvalósítható és egyébként nem is a Gyurcsány kottája.

Mivel nem voltam még elég negatív és az emberek amúgy is lusták ennél többet olvasni, ezért az olvasókat megzsarolom és a módszert csak akkor árulom el, ha legalább 10 kommentet kapok (a fikázó kommenteknek külön örülök). Azért ennél magasabbra nem merem emelni a lécet, ahogy azt Török Gábor tette :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://csendes-tobbseg.blog.hu/api/trackback/id/tr247614606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monyik 2015.07.12. 20:47:46

Egy átlagember korrumpálódásra való esélye nem csak azért necces, mert az elérhető bünti számára meghaladja az elérhető hasznot, hanem mert nincs abban a döntési helyzetben, hogy bármire is ráhatással legyen. Ha nekem vki felajánlana egy nagyobb összeget, hogy ezentúl vásároljak kizárólag a CBA-ban ezzel tegyük tönkre az összes többit, háááát... nem tudom. Ér nekem mindennapi rohadt zöldséget, hogy kb 30 év mire összejön a sasadi lakás? mi mást tudnék én befolyásolni ebben a gazdaságban?
ahhoz is veri sok összeg kéne, hogy innentől csak a Nobuban egyek...

monyik 2015.07.12. 20:52:47

Kérdés továbbá: nem is biztos, hogy a módszer a lényeg. Biztosan remek spanyolviaszok vannak erre - pl. az ember, aki kitalálta, hogy bárki rányomhat a halál gombra, ha korrupción éri a politikust (vagymi?!) - szóval nem a módszer a kulcs. A problem a bevezetés metodikája.

Ha nekem kellene megszavaznom, hogy szóljatok rám, ha túl sok cipőt veszek, vagy, hogy transzparensé válik mennyi pénzt költök táskára, akkor vélelmezem, hogy bevezetném az autokráciát is nem lenne szavazás a kérdésben.

monyik 2015.07.12. 21:01:55

Na, de én jófej vagyok. Elhiszem neked, hogy a birtokában vagy A TUDÁSNAK. Bevezetjük. Megszavazzák. Elfogadják. Lex Luthor belátja, hogy legyőzték... olyan fegyver van ellene, amivel szemben a pénze smafu. No korrupció. Vége paraszolvenciának. A maradék orvos is elmegy. Felvirágoznak viszont az építész szakok és az OKJ-s kőművesképzések, mert verseny lesz és meg kell tanulni valóban utakat építeni. Ettől kitermelődnek a jófej politikusok, vagy megváltozik a jelenlegiek preferenciarendszere? Mit várunk tulképp egy korrupciómentes politikai elittől? Mert csak attól nem lesz okosabb senki, ha kevesebb a pénze.
süti beállítások módosítása